Recept: Citroen – Amandeltaart

Van het weekend bakte ik een taart die er zo mooi uit ziet en ook zo lekker smaakte, dat ik het recept echt even moest delen. De credits voor dit taartje gaan naar het magazine ‘Buitenleven‘, wat ook stiekem een heel leuk blad is!

Ingrediƫnten voor een taart voor 8 personen:

  • 100 gram amandelmeel (natuurwinkel)
  • 200 gram bloem
  • 225 gram suiker
  • 250 gram koude boter, in stukjes
  • 1 ei
  • 5 eidooiers
  • 2 citroenen

Materiaal:

  • Taartvorm van 27 cm

Rasp en pers de citroenen. Mix het amandelmeel, bloem en 75 gram suiker met elkaar. Voeg 150 gram boter, een ei en 2 theelepels citroenrasp toe en kneed het mengsel tot een deeg. Pak het deeg in plasticfolie en leg dit voor een uurtje in de koelkast. Vet een taartvorm in en verwarm je oven voor op 190 graden Celsius. Bekleed je taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem. Bak deze af voor ongeveer 15 minuutjes zodat hij goudbruin is. Klop de eidooiers met het restje suiker en verwarm de boel au bain marie. Voeg nog een eetlepel citroenrasp, het citroensap en de rest van de boter toe. Roer het geheel met een garde totdat het dik, romig en lobbig is en giet het hierna in de taartbodem. Zet het in de koelkast totdat het een beetje is opgesteven.

Eetsmakelijk!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>