Zelfgemaakt: Luierzakkie

Alweer bijna 5 weken ben ik moeder. En bij het leven van een moeder komt een heleboel kijken. Voornamelijk flesjes, knuffeltjes, liedjes en luiers. Luiers ja… Dat zijn van die papieren krengen die haast niet aan te slepen zijn. Maargoed, ze zijn nodig, aangezien we anders constant met een ‘zwetende’ Saar met poep in haar nek zitten.

We hebben ook een leuke luiertas. Zo eentje waar van alles in moet als je op stap wilt. Luiers (dúh), luierdoekjes, flesjes, kleertjes, spuugdoekjes, thermoskan, kleren voor jezelf (voor noodgevallen)… Er gaat ongeveer 5 kg aan extra gewicht mee als je even op stap wilt. Het meest irritante aan zo’n luiertas vind ik dat er totaal geen systeem in zit. Sta ik in de ‘Hema’ in het invalidentoilet (waar je zo’n handige uitschuifbare verschoontafel hebt) met een gillende baby, ben ik eerst 10 minuten op zoek naar luiers en doekjes omdat er nog een hele lading andere spullen bovenop ligt. Dat moest anders dacht ik zo…

Ik ben dol op CreaBea bezig zijn en volg ook heel erg veel CreaBea blogs. Tijdens mijn zwangerschap hadden vooral de blogs van hippe moeders mijn aandacht die de meest fantastische dingen voor hun kroost maken. Dat wilde ik ook wel, maar jammer genoeg kreeg ik het nooit voor elkaar er echt even voor te gaan zitten om iets moois in elkaar te knutselen. Andere dingen waren belangrijker; het kwam er nooit echt van. Tsja… totdat ik mama werd.

Mijn leven bestaat nu voornamelijk uit mijn kleine lieve Saar. Ik vind het absoluut niet erg, ik bedoel, ik wilde niets liever dan mama worden. Maar je bent wel erg aan huis gebonden, zeker nu ze zo klein is. En dat betekent dat ik eindelijk de tijd heb voor wat meer creativiteit in mijn leven!

Nu volg ik al geruime tijd de blog van Mme Zsazsa. Inderdaad, een hippe mama die de meest fantastische dingen maakt voor haar kroost. En zo ook een prachtig Luierzakkie, dé oplossing voor mijn ‘Ik-zoek-een-luier-en-doekjes-terwijl-ik-met-mijn-gillende-baby-in-een-Hema-invalidentoilet-sta – probleem’. En ik heb hem nagemaakt!

Open, inclusief inhoud

Dicht

Dit luierzakkie was ook gelijk mijn eerste naaiproject, sinds ik de naaimachine van mijn oma heb gekregen. En al met al moet ik zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat. Tsja, nu zijn alle naden niet helemaal goed gestikt en begreep ik ook niet goed hoe ik de hoekjes met het biasband af moest werken. Maar hey, alles op zijn tijd!

& aangezien ik nu nog zo’n 11/12 weken zwangerschapsverlof in het vooruitzicht heb, ben ik eigenlijk wel van plan wat meer te knutselen met mijn naaimachientje!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Zelfgemaakt: Luierzakkie

  1. Meid, je kan zo je eigen buisiness beginnen! Echt super leuk idee. En een leuk motiefje.
    Dikke kus, Marlies

  2. heel leuk zeg! beetje een kitsch kitchen printje, leuk :D
    ik vind hem er anders best wel strak uitzien trouwens ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>